بازار مسکن در آستانه اتفاقی شوم؛ افزایش اجاره‌ بها ادامه دارد

اجاره+مسکن

با وجود اینکه تهران نزدیک به ۴ میلیون واحد مسکونی دارد و حداقل ۳ میلیون مالک رسمی شناسایی شده‌اند، تعداد پرونده‌های مالیاتی برای خانه‌های خالی طی چهار سال گذشته تنها ۶ هزار مورد بوده است. این آمار نشان‌دهنده شکافی بزرگ میان مالکیت واقعی و نظارت مالیاتی است. وقتی ابزارهای کنترل و پیگیری ناکافی باشند، بخش قابل توجهی از بازار مسکن در سایه قوانین باقی می‌ماند و امکان استفاده از ظرفیت کامل مالیاتی و اقتصادی ملک‌ها کاهش می‌یابد.

اطلاعات موجود حکایت از آن دارد که سیاست‌های مالیاتی در حوزه مسکن هنوز نتوانسته‌اند با سرعت و دقت لازم اجرا شوند. تعداد بسیار کم پرونده‌ها در مقابل حجم کل مالکیت‌ها نشان می‌دهد که قوانین موجود یا به شکل مؤثر پیاده نمی‌شوند یا انگیزه کافی برای ثبت خانه‌های خالی ایجاد نکرده‌اند. این مسئله می‌تواند منجر به کاهش منابع درآمدی دولت و افزایش فشار بر سایر بخش‌های اقتصاد شود.

 

وجود تعداد زیادی خانه خالی در کنار کمبود مسکن برای اقشار متوسط و کم‌درآمد، به افزایش قیمت‌ها و تشدید بحران مسکن منجر می‌شود. وقتی خانه‌ها به جای عرضه به بازار، خالی باقی می‌مانند، فشار بر بازار اجاره و تقاضا برای خرید افزایش می‌یابد. این موضوع موجب افزایش نابرابری اجتماعی و ایجاد حس بی‌عدالتی در میان شهروندان می‌شود، چرا که دسترسی به مسکن برای بسیاری دشوارتر می‌شود.

برای رفع این مشکل، نیازمند اصلاحات ساختاری و ابزارهای نظارتی جدید هستیم. استفاده از سامانه‌های هوشمند برای شناسایی خانه‌های خالی، افزایش شفافیت در ثبت مالکیت‌ها و ارائه مشوق یا جریمه‌های مؤثر می‌تواند به کاهش تعداد خانه‌های خالی و افزایش درآمد مالیاتی کمک کند. هم‌چنین، هماهنگی بین نهادهای دولتی و شهرداری‌ها در جمع‌آوری داده‌ها و اجرای قوانین، نقش مهمی در بهبود وضعیت خواهد داشت.

در نهایت، این موضوع فراتر از مسئله مالیات است و به کارایی بازار مسکن و رفاه شهروندان برمی‌گردد. بدون نظارت مناسب و اجرای مؤثر سیاست‌ها، بخشی از ظرفیت مسکن بلااستفاده باقی می‌ماند و مشکلاتی مانند افزایش قیمت، فشار بر اجاره‌نشینان و کاهش دسترسی به مسکن پایدار ادامه خواهد یافت. بنابراین، رویکرد بلندمدت و ترکیبی از ابزار مالیاتی، نظارتی و حمایتی برای بهبود وضعیت مسکن ضروری است.

 

چند مالک تهرانی مشمول «مالیات خانه‌خالی» شدند؟

تهران نزدیک به ۴‌میلیون واحد مسکونی دارد و دست‌کم ۳‌میلیون مالک دارد؛ اما طی ۴ سال گذشته، فقط ۶هزار پرونده مالیاتی برای کسانی که «صاحب خانه‌خالی» معرفی شده‌اند، تشکیل شده است.

 

آمار جدید اعلام شده توسط متولی مسکن شهر تهران حکایت از آن دارد که از سال ۱۴۰۱ تاکنون، ۳‌میلیون و ۲۰۰ هزار سرپرست خانوار، خودشان را به عنوان مالک یا ساکن واحد مسکونی، در سامانه املاک و اسکان معرفی و خوداظهاری کرده‌اند.همچنین در همین بازه زمانی تعداد کل پرونده‌های تشکیل شده مالیاتی برای مالیات بر خانه‌خالی در ادارات مالیاتی ۶ هزار فقره بوده است.

 

به نظر می‌رسد تعداد واحدهای مسکونی بدون استفاده یا خالی از سکنه در بازار مسکن شهر تهران به مراتب بیشتر از این ۶هزار پرونده است و آنچه باعث شده «مالیات‌ستانی» براساس قانون مربوطه از کل مالکان واحدهای خالی، در حد هیچ باشد، نوع مالیات انتخاب‌شده است.

 

اتکای دولت به خوداظهاری به امید اینکه مالکان واحدهای بدون‌استفاده خودشان را در تور مالیاتی بیندازند، شیوه نادرستی برای تنظیم مالیاتی بازار مسکن است که نتیجه‌اش طی این سال‌ها با این حجم ناچیز پرونده و ارقام ناچیز درآمد مالیاتی بروز کرده است.

 

منبع :گسترش نیوز


!خوش آمدید به سایت ما"

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خدمات ما

و مشاوره در خصوص ملک های مورد نظرتان

با ما تماس بگیرید

 

 

  مهندس کسری علیزاده

 

  09124685136

 

 

  09364664203

 

 

 48000022_021

 

 

 yabandeh_realestate

 

 

 yabandeh_realestate

 

 

 yabandeh_realestate

 

 

kasra1384k@gmail.com

 

 

 تهران-منطقه 22- بلوار امیرکبیر-بعداز گل آرا-

روبروی باشگاه الزهرا-پلاک 762-املاک آتیسان(یابنده)

 


 تقسیم بندی پروژه براساس

 

زمان تحویل برروی

 

گزینه های زیر (کلیک نماید)

 

 

| آماده تحویل |

 

1 تا 2 سال تحویل |

 

| 2 تا 3 سال تحویل |

 

| 3 تا 4 سال تحویل |

 

| مرحله پذیره نویسی |  


تقسیم بندی و تفکیک برج های منطقه 22 و حدود

کف قیمت واحدهای این منطقه و فاصله آنها تا

دریاچه بر روی ناحیه مورد نظر در گزینه های زیر

(کلیک نماید)

 

| کوهک |

 

| شهرک گلستان |

 

| پهنه های ارتش |

 

| مروارید شهر |

 

 

| دریاچه شهدای خلیج فارس |


 جهت مشاهده و رفتن به صفحه

 

فایلهای فروش و اجاره و پیش فروش

 

سپرده شده به گروه ملکی یابنده

 

بر روی این قسمت (کلیک نماید)


 




اشتراک این پست:

پست های مرتبط:
اخبار مسکن مسکن، حقوق کارگران را بلعید

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: بیش از ۷۰ درصد درآمد کارگران صرف مسکن می‌شود و این فشار معیشتی زندگی آنان را مختل کرده است، صنایع بزرگ باید برای ساخت شهرک‌های مسکونی نزدیک محل کار اقدام کنند.

اخبار مسکن  بررسی برنامه‌های دولت برای تامین مسکن اقشار کم درآمد در مجمع تشخیص

رئیس کمیسیون زیربنایی و تولیدی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به بررسی عملکرد دولت و دستگاه ها در اجرای سیاست های کلی مسکن، جزئیات گزارش وزارت راه و شهرسازی در مورد «تامین مسکن اقشار کم درآمد» را تشریح...