سرانجام مبهم کارگران بدون مسکن

مسکن (2)

 

به گزارش اکونگار به نقل از ایسنا، وزارت کار از برنامه‌ریزی برای ساخت مسکن کارگری با همکاری و مشارکت وزارت راه و شهرسازی و اختصاص زمین‌های در اختیار کارفرمایان خبر داده که انتظار می‌رود تا پایان دولت چهاردهم بخش اعظمی از کارگران فاقد مسکن صاحبخانه شوند.

 

مسکن یکی از دغدغه‌های اساسی خانوارهای کارگری به شمار می‌رود، به نحوی که بیش از ۵۰ درصد دریافتی کارگران را هزینه‌های مسکن و اجاره بها به خود اختصاص می‌دهد.

 

بر اساس قانون اساسی کشورمان داشتن مسکن حق هر فرد و خانواده ایرانی است و دولت‌ها طبق این اصل موظف به تامین مسکن شده‌اند. در اصل ۳۱ قانون اساسی دولت موظف شده با رعایت اولویت برای کسانی که نیازمندترند به ویژه کارگران و روستانشینان زمینه اجرای این اصل را فراهم کند.

 

وزیر کار:  نزدیک به ۳۰ درصد هزینه‌های زندگی در کلان‌شهرها مربوط به مسکن است و تا زمانی که در این بخش تحولی رخ ندهد، نمی‌توان به بهبود وضع معیشتی کارگران امیدوار بود. در همین راستا دولت و وزارت کار برنامه ساخت مسکن کارگران را برای امسال در دستور کار دارند و از ظرفیت تعاونی‌های مسکن برای اجرای پروژه‌های مسکن کارگری استفاده خواهند کرد.

 

احمد میدری ـ وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی  مسکن کارگری را از مطالبات اساسی و جدی جامعه کارگری ذکر کرده و گفته است:نزدیک به ۳۰ درصد هزینه‌های زندگی در کلان‌شهرها مربوط به مسکن است و تا زمانی که در این بخش تحولی رخ ندهد، نمی‌توان به بهبود وضعیت معیشتی کارگران امیدوار بود.

 

۳نشانه در ابربحران مسکن

 

وی از مذاکره با برخی کارفرمایان شرکت‌های بزرگ برای آغاز ساخت مسکن کارگری خبر داده و گفته است: فرایند ساخت مسکن کارگران به استقبال کارفرمایان بستگی دارد و این مساله با پیش‌شرط‌هایی همراه است.اول سرمایه‌گذاری کارفرمایان که انتظار داریم کارفرمایان ۲۰ درصد در مسکن کارگری سرمایه‌گذاری کنند و اگر نپذیرند یکی از مزیت‌های بزرگ را از دست می‌دهیم. دوم زمین‌هایی که یا وزارت راه و شهرسازی در اختیار ما قرار می‌دهد یا ما داریم ولی کاربری آنها مسکونی نیست، نزدیک کارخانه‌هاست که بتوانیم آنها را تغییر کاربری بدهیم و مساله بعد سیستم بانکی و پرداخت تسهیلات بخش مسکن است.

 

وزیر کار با بیان اینکه سال گذشته ۱۷ درصد از تسهیلات مسکن پرداخت شده است، ابراز امیدواری کرد: وزارت راه و شهرسازی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با همکاری کارفرمایان، برنامه‌هایی را که در این حوزه طراحی کرده‌اند امسال به اجرا در آورند.

 

اما فارغ از موضوع تامین مسکن کارگران، در شرایط فعلی اقتصاد بسیاری از کارگران با هزینه‌های سنگین و سرسام‌آور کرایه‌خانه و اجاره‌بها رو به رو هستند تا آنجا که مبلغ کمک هزینه مسکن نیز به دلیل اندک بودن کمک قابل توجهی به تامین مسکن کارگران نمی‌کند.

 

سمیه گلپور ـ رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران  معتقد است که طبق اصل ۳۱ قانون اساسی داشتن مسکن حق همه کارگران است و دولتها موظف به تامین آن هستند ولی دولتها و مجالس در ادوار مختلف از این اصل عبور کرده‌اند و نتوانسته‌اند به این حق قانونی کارگران جامه عمل بپوشانند.

 

او با انتقاد از عدم افزایش مبلغ حق مسکن می‌گوید:اگر نتوانستیم مسکن کارگران را محقق کنیم حداقل حق مسکنی که در فیش حقوقی کارگر است باید اصلاح شود چرا باید دو سال مبلغ حق مسکن ۹۰۰ هزار تومان بماند؟

 

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران می‌گوید:حق مسکن ۹۰۰ هزار تومانی چقدر به اجاره‌بها یا خرید مسکن کارگران کمک کرده است که دوسال هم ثابت مانده و افزایش نیافته است.

 

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران: حق مسکن ۹۰۰ هزار تومانی چقدر به اجاره‌بها یا خرید مسکن کارگران کمک کرده که دوسال هم ثابت مانده و افزایش نیافته است؟

 

به گفته گلپور طی این دو سال نه تنها قرارگاه مسکن کارگری فعال نبوده بلکه تورم نیز ثابت نمانده و کارگران نیز از گرفتن زمین رایگان و یا تحویل خانه های مسکن کارگری محروم مانده‌اند.

 

پیشتر  علیرضا محجوب ـ دبیرکل خانه کارگر  مبلغ حق مسکن کارگران را در حد پوشاک بچه دانسته و تاکید کرده بود:به جای حق مسکن باید مشکل مسکن کارگران برطرف شود.

 

به گفته وی کارفرمایان مکلفند طبق اصل ۱۴۹ قانون کار در جوار کارخانه یا کارگاه، خانه‌های سازمانی برای کارگران بسازند و زمین‌های در اختیار خود را به این امر اختصاص بدهند.

 

در حال حاضر مسکن و اجاره بها بیش از دو سوم دریافتی کارگران را به خود اختصاص داده و بخش زیادی از کارگران به دلیل فقدان پس انداز و ناتوانی در خرید خانه ناچار به اجاره نشینی در حاشیه های شهر روی آورده اند.

 

سال گذشته خط اعتباری ۸۰۰۰ میلیارد تومانی به منظور حمایت و پشتیبانی از تعاونی‌های کشور و ارتقای سهم بخش تعاون به ۲۵ درصد اختصاص یافت که از این مقدار مبلغ ۲۰۰۰ میلیارد تومان با هدف حمایت از احداث مسکن کارگران در قالب شرکت‌های تعاونی مسکن در سراسر کشور در نظر گرفته شد.

 

منبع : اکونگار


 

!خوش آمدید به سایت ما"

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خدمات ما

و مشاوره در خصوص ملک های مورد نظرتان

با ما تماس بگیرید

 

  مهندس کسری علیزاده

 

  09124685136

 

 

  09364664203

 

 

 44710008_021

 

 

 yabandeh_realestate

 

 

 yabandeh_realestate

 

 

 yabandeh_realestate

 

 

kasra1384k@gmail.com

 

 

 تهران-منطقه 22- بلوار امیرکبیر-بعداز گل آرا-

روبروی باشگاه الزهرا-پلاک 762-املاک(یابنده)


 تقسیم بندی پروژه براساس

 

زمان تحویل برروی

 

گزینه های زیر (کلیک نماید)

 

 

| آماده تحویل |

 

1 تا 2 سال تحویل |

 

| 2 تا 3 سال تحویل |

 

| 3 تا 4 سال تحویل |

 

| مرحله پذیره نویسی |  


تقسیم بندی و تفکیک برج های منطقه 22 و حدود

کف قیمت واحدهای این منطقه و فاصله آنها تا

دریاچه بر روی ناحیه مورد نظر در گزینه های زیر

(کلیک نماید)

 

| کوهک |

 

| شهرک گلستان |

 

 

| پهنه های ارتش |

 

| مروارید شهر |

 

 

 

| دریاچه شهدای خلیج فارس |

 


 

 جهت مشاهده و رفتن به صفحه

 

فایلهای فروش و اجاره و پیش فروش

 

سپرده شده به گروه ملکی یابنده

 

بر روی این قسمت (کلیک نماید)


 




اشتراک این پست:

پست های مرتبط:
اخبار مسکن افزایش سقف تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن

بانک مرکزی در بخشنامه به بانک‌های عامل ابلاغ کرد که پروژه های نهضت ملی مسکن دارای پیشرفت فیزیکی بالای ۷۵ درصد که به دنبال افزایش سقف تسهیلات تکمیل و به فروش اقساطی می‌رسند و تاریخ انعقاد قرارداد مشارکت مدنی آنها...

اخبار مسکن این واحد‌های مسکن ملی مشمول وام ۶۵۰ میلیون تومانی می‌شوند

مهر : پروژه‌های نهضت ملی مسکن با پیشرفت فیزیکی بالای ۷۵ درصد که پیش‌از ۴ اسفند ۱۴۰۳ قرارداد مشارکت مدنی داشته‌اند، مشمول تسهیلات ۶۵۰ میلیون تومانی می‌شوند.